Top 8 iPhone-functies achter zijn bekendheid

Voordat 11 iPhone-verkopen begonnen, heeft Apple een nieuwe versie van het iOS-besturingssysteem uitgebracht. Het belangrijkste dat het bedrijf claimt, is het verbeteren van de systeemprestaties en snelheid. Dus, zelfs op iPhone X, zal ontgrendeling in het gezicht aanzienlijk sneller zijn en applicaties worden tot twee keer sneller gestart. Over het algemeen is dit een van de meest stabiele releases van Apple, en zelfs tijdens het testen van het systeem waren er geen kritieke problemen. Lenta.ru vertelt over de belangrijkste functies van iOS 13.

1.Donker thema
Een van de meest verwachte functies was de toevoeging van een donker systeemthema. Eerlijk gezegd is dit ontwerp erg “amateur”. Het is inderdaad interessant om te zien hoe iOS eruit ziet met een donkere achtergrond en “zwarte” applicaties, maar zelfs tijdens de tests keerden de meeste gebruikers na een paar dagen terug naar het klassieke thema. Een van de grootste problemen is de slechte leesbaarheid van tekst op het scherm als deze op een zwarte achtergrond staat.

Maar alles was in tegenstelling tot schattig gedaan. Wanneer u van thema wisselt, wordt ook de achtergrond van het hoofdscherm verduisterd, dit alles kan direct vanuit het bedieningscentrum worden gedaan, u kunt het schakelen volgens het schema en samen met het algemene ontwerp, de weergave van alle systeemtoepassingen verandert ook. Het zou nog beter zijn als andere programma’s op het systeemthema waren afgestemd, maar dit hangt al af van externe ontwikkelaars en in sommige toepassingen vindt automatisch overschakeling tussen donkere en lichte thema’s plaats.

2.Beveiliging
Met iOS 13 lanceerde Apple een nieuw inlogsysteem voor apps genaamd ‘Aanmelden met Apple’. In eenvoudige bewoordingen wordt een nieuwe knop ‘Aanmelden met Apple’ weergegeven in de programma’s naast Facebook, Google, VKontakte en andere knoppen voor sociale netwerken. Maar in tegenstelling tot alle andere methoden, zal het bedrijf bij het verbinden met Apple geen persoonlijke gegevens overdragen aan services en applicaties, en alle brieven daarvan worden naar een uniek postadres verzonden en niet naar het echte e-mailadres van de gebruiker. Bovendien moeten alle applicaties die beschikbaar zijn in de App Store en die een login vereisen, “Inloggen met Apple” ondersteunen, dat is gewijd aan een aparte pagina op de website van het bedrijf.

IOS zal de gebruiker ook informeren als de applicatie zijn bewegingen registreert. Dus als een gebruiker de toepassing ooit volledige toegang tot geolocatie-tracking heeft gegeven, zal het systeem hem waarschuwen dat het programma te veel gegevens heeft en zal het aanbieden deze functie uit te schakelen of slechts één keer toegang te verlenen.

3.Foto en video
Opnieuw heeft Apple de app Foto’s opnieuw ontworpen. Nu worden foto’s gegroepeerd op dagen, maanden en jaren in een soort ‘slimme tape’, waar alleen de beste foto’s worden weergegeven en duplicaten, screenshots of alleen slechte frames worden verborgen. Daarom proberen ze een soort beeld van herinneringen te vormen met de belangrijkste momenten van het leven, hoewel je, als je wilt, het gebruikelijke beeld kunt opnemen, waarin een complete bacchanalia wordt gecreëerd.

We hebben de video-editor aanzienlijk versterkt, en nu zonder de standaardapplicatie te verlaten, kun je uitbreiden, het kader bijsnijden, het perspectief corrigeren, de filters erin gooien en de video inkleuren. Voorheen was het noodzakelijk om te zoeken naar toepassingen van derden die ook geld kosten.

4.Toepassingen en downloads
opnieuw ontwerpen in Safari Zoals altijd proberen ontwikkelaars met de nieuwe iOS het ontwerp van oude toepassingen op een of andere manier te heroverwegen. “Muziek” heeft veranderingen ondergaan, waarbij ze een mooie weergave van teksten hebben toegevoegd, maar om de een of andere reden de wijziging in de afspeelmodus verborgen. Ze herinnerden de herinneringen veel serieuzer. Nu is het een volwaardige taak- en lijstbeheerder. Hier kunt u afzonderlijk een takenlijst bijhouden en aankopen opnemen en herinneringen instellen in de vorm “Oefeningen om 8 uur ‘s ochtends doen (en de toepassing zal u er echt aan herinneren om 8 uur’ s ochtends oefeningen te doen).

“Teams” zijn zelfs nog krachtiger geworden en creëren nu zelfs diensten op basis daarvan voor het gratis bekijken en downloaden van films. Hoewel de meesten meestal het bestaan ​​van deze applicatie vergeten, is het meestal noodzakelijk voor een kleine groep enthousiastelingen die in staat zijn om te programmeren. U kunt nu stickers verzenden vanuit uw eigen Memoji in Berichten (en andere instant messengers), en uw Google Street View-analoog is verschenen in Kaarten, hoewel het alleen in de VS werkt. “Find iPhone” en “Find Friends” zijn nu één app “Locator”, waar u de locatie van uw apparaten en apparaten kunt zien via familietoegang.

Safari lijkt steeds meer op een normale browser, nu is er ook een downloadmanager. Ja, om bestanden te downloaden, hoeven ze niet te worden geopend in toepassingen van derden, ze worden allemaal opgeslagen in de toepassing Bestanden. Vanaf daar kunnen ze al worden geopend via de benodigde applicaties.

5.Andere kleine dingen
In feite kunnen de meeste innovaties in slechts een paar woorden worden beschreven en voor velen blijven ze onzichtbaar. Je kunt nu bijvoorbeeld gamepads van PS4 en Xbox One verbinden met iOS-apparaten. Bij FaceTime-oproepen corrigeert het systeem het zicht van de gebruiker zodat het lijkt alsof hij altijd naar zijn gesprekspartner kijkt. Je kunt nu teksten afdrukken met een veeg (tot nu toe alleen in het Engels), en ten slotte hebben ze een afzonderlijke knop met emoji toegevoegd. In de toepassing Mail verscheen de normale tekstopmaak.

In het “Control Center” kunt u specifieke Wi-Fi-netwerken en Bluetooth-apparaten selecteren om verbinding te maken. U kunt oproepen van onbekende bellers dempen om van spammers af te komen. Het ontwerp van CarPlay is sterk vernieuwd en modulair gemaakt, dus er is ondersteuning voor schermen met een niet-standaard beeldverhouding. De volume-indicator komt nu niet in het midden van het scherm!

6.Wat is nieuw in WatchOS 6
WatchOS is niet veel nieuw. Zoals altijd hebben ze wijzerplaten toegevoegd en nog meer manieren om gebruikers te motiveren om te sporten. Apple blijft beweren dat de Watch niet alleen een manier is om meldingen te accepteren, maar ook een gezondheidsassistent. Daarom verscheen hier een externe geluidsanalysator met waarschuwingen dat het te luid was geworden. Er is een toepassing verschenen voor het observeren van menstruatiecycli, waarin u de intensiteit van afscheidingen kunt registreren, symptomen kunt aangeven en in het algemeen de duur en veranderingen op elke manier kunt volgen. Dit alles wordt gesynchroniseerd met de Health-app.

Ze proberen ook om Apple Watch onafhankelijker van de smartphone te maken. Het horloge heeft nu een aparte app store, een eigen rekenmachine, voicerecorder en podcasts.

7.Afzonderlijk besturingssysteem voor iPad
Met de iPad is het verhaal veel interessanter, omdat het systeem voor Apple-tablets in een aparte categorie is geplaatst. Dienovereenkomstig zal het zich een beetje anders ontwikkelen dan iOS. Er zijn meer verbeteringen om de iPad op een computer te laten lijken, en iPhone heeft dergelijke dingen niet nodig. Een van deze wijzigingen is de lancering van sites op de tablet in de desktopversie, dat wil zeggen in dezelfde versie die beschikbaar is op de pc.

Er is dezelfde downloadmanager, maar u kunt ook flashdrives en externe harde schijven op de tablet aansluiten om bestanden over te dragen zonder programma’s van derden. Over het algemeen kunt u via USB Type-C op de iPad Pro muizen, toetsenborden, printers, samplers, spraakrecorders en bijna alles aansluiten dat op een computer wordt aangesloten.

In de multitasking-modus kunt u één applicatie tegelijk in twee vensters openen (zie twee notities tegelijk of twee tekstbestanden). Bovendien is het nu mogelijk om verschillende programma’s in de modus Slide Over uit te voeren en er direct tussen te schakelen. Dit alles verhoogt echt de snelheid en het gemak van het werken met de tablet, en er zijn steeds minder redenen om een ​​computer te nemen voor sommige journalistieke taken: toon bijvoorbeeld een teksteditor en een e-mailclient op het hoofdscherm en laat een bericht achter , agenda, bestanden en muziek in het zijvenster en achtergrond uitvoeren ook de serie.

En het meest indrukwekkende is de Sidecar-modus: de tablet kan nu worden gebruikt als een extra scherm voor de computer. Hoewel het niet altijd werkt zoals je zou verwachten. De iPad kan bijvoorbeeld in de modus van een grafisch tablet werken of ondersteunende informatie over de actieve toepassing weergeven. Het is nog steeds onmogelijk om met standaardmethoden een volwaardig tweede scherm van een tablet te maken.

8.Wanneer en voor wie?
Gebruikers beginnen iOS 13 op 19 september te ontvangen, maar iOS 13.1-tests, die op 30 september worden uitgebracht, zijn al aan de gang. IPadOS zal op dezelfde dag worden vrijgegeven. Het besturingssysteem voor WatchOS 6-horloges is ook beschikbaar vanaf 19 september.

iOS 13 kan worden geïnstalleerd op alle iPhones beginnend met SE en 6s (bijv. 7, 8, X, Xr, Xs en zelfs iPod Touch 7). WatchOS 6 ontvangt alle Apple Watch, behalve de allereerste zonder een serie in de naam. iPadOS zal beschikbaar zijn op de tweede en derde generatie iPad Air, mini vanaf de vierde, alleen een iPad vanaf de vijfde generatie, en op alle iPad Pro’s.