Apple Touts Games, Music, TV in mac OS Catalina

Nieuwe versies van besturingssystemen gaan meestal over gladde interfaces en verbeterde prestaties, maar dat is niet wat Apple aan het floggen was over macOS Catalina bij de release van maandag. nieuwe, exclusieve spellen.

Ook het entertainment van macOS Catalina wordt versterkt door nieuwe versies van Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV-apps.

“Het weerspiegelt wat we zagen op de WWDC waar deze producten werden aangekondigd,” zei Ross Rubin, hoofdanalist bij Reticle Research, een adviesbureau voor consumententechnologie in New York City.

1.Abonnement Gaming
Arcade, beschikbaar voor een maandelijks abonnement van US $ 4,99, kan een aantrekkelijk aanbod zijn voor Mac-gebruikers. “Het is een groot schot in de arm voor Mac-games, wat geen traditionele kracht van het platform is geweest,” vertelde Rubin TechNewsWorld. Games in Arcade kunnen op verschillende apparaten worden gespeeld, dus een game die op een Mac is gestart, kan later worden voortgezet een iPhone of iPad.

Op een Mac kunnen games worden gespeeld met een toetsenbord en muis, of zelfs met enkele populaire gamecontrollers – zoals Xbox Wireless Controllers met Bluetooth en PlayStation DualShock 4.

Abonnees van arcade krijgen een volledige versie van elke game, inclusief alle updates en uitbreidingen, zonder advertenties of extra in-game aankopen. Games kunnen worden gedownload van het gloednieuwe tabblad Arcade van de Mac App Store. De service wordt gelanceerd met een gratis proefperiode van 30 dagen en een enkel abonnement biedt toegang voor maximaal zes gezinsleden. De volledige catalogus met 100 spellen zal de komende weken beschikbaar zijn, met elke maand meer spellen.

“Ik zou niet upgraden naar Catalina alleen om Arcade te gebruiken,” vertelde hij TechNewsWorld.

2.iTunes opblazen
Met Catalina heeft Apple de iTunes-app (maar niet de iTunes Store) stopgezet en vervangen door drie nieuwe entertainment-apps. Er is Apple Music met 50 miljoen nummers, afspeellijsten en muziekvideo’s. Abonnees van de dienst hebben toegang tot de gehele muziekbibliotheek. Niet-abonnees kunnen nog steeds muziek kopen in de iTunes Store.

Er is ook een podcast-app. Het biedt meer dan 700.000 shows en laat je weten wanneer een nieuwe aflevering van een show waarop je bent geabonneerd beschikbaar is. Nieuwe showcategorieën, samengestelde collecties en geavanceerde zoekhulpmiddelen waarmee u afleveringen op huidige gebeurtenissen, mensen en zelfs zinnen kunt zoeken, zijn aan de app toegevoegd.

Ten slotte is er Apple TV, die een aantal manieren verzamelt om de meer dan 100.000 tv-programma’s en films in de iTunes store te vinden en te bekijken. Bovendien is vanaf 1 november Apple TV +, de abonnementsdienst van het bedrijf, beschikbaar in de TV-app van de Mac.

“Het maken van drie apps is erg belangrijk, omdat iTunes de afgelopen 10 jaar zo opgeblazen was geworden dat veel mensen het gebruik hadden opgegeven”, zegt Moor’s Vena, die al twee maanden een bèta van Catalina gebruikt. “Die apps zijn ook behoorlijk gebruiksvriendelijk, “voegde hij eraan toe.

3.Van iPad naar Sidecar
Catalina is echter meer dan een gateway voor apps naar Apple-services. Met een functie genaamd “Sidecar” kan bijvoorbeeld een iPad als tweede scherm worden gebruikt. De iPad kan ook worden gebruikt voor tabletinvoer voor elke Mac-app die tekenen, schetsen of schrijven met een stylus ondersteunt. Een iPad kan via Sidecar via kabel of Bluetooth met een Mac worden verbonden.

Veel mobiele werknemers reizen met een tablet en werken met een laptop wanneer ze thuis of op kantoor zijn, dus Sidecar zou nuttig voor hen zijn, merkte Lauren Guenveur op, senior onderzoeksanalist bij IDC, een marktonderzoeksbureau in Framingham, Massachusetts.

“Het is ook een manier om meer mensen in het ecosysteem te krijgen,” vertelde ze TechNewsWorld. “Als ze een MacBook Pro hebben, kijken ze nu misschien serieuzer naar een iPad, en als ze een iPad hebben, kijken ze misschien naar een MacBook Pro.” Sidecar is heel logisch voor bezitters van MacBook Pro’s en iPads, Reticle’s Zei Rubin.

“Er is een markt voor externe beeldschermen voor laptops, maar als je een iPad hebt, kun je die gebruiken. Je kunt niet alleen je scherm uitbreiden, maar je kunt ook invoer doen, ‘merkte hij op. “Het helpt om een ​​aantal beperkingen van de Mac zonder touchscreen aan te pakken.”

4.Lopende iPad-apps op Mac
Catalina heeft enkele toegankelijkheidsfuncties die nuttig kunnen zijn voor mensen met en zonder handicap. Met Stembediening hebt u bijvoorbeeld toegang tot elk deel van de Mac- of iOS-interface met uw stem.

“Stembediening is technisch gezien de meest indrukwekkende functie van Catalina,” zei Rubin. “Het is het resultaat van jarenlange R & D-werkzaamheden.” Catalina ondersteunt ook een technologie genaamd “Catalyst”, waarmee ontwikkelaars hun iPad-apps voor de Mac gemakkelijker kunnen verpakken.

“Het ontwikkelen van meer applicaties voor de Mac door veel van het momentum achter iPad-apps te benutten, is geen gebruikersgerichte functie, maar het zou moeten helpen veel nieuwe functionaliteit te genereren, omdat ontwikkelaars de Mac met slechts een incrementele inspanning kunnen ondersteunen, ‘Merkte Rubin op.

Catalyst roept de vraag op of macOS en iOS in de toekomst zullen samenkomen in één AppleOS-besturingssysteem. ”Er zal meer crossover blijven, maar ik denk niet dat we in de toekomst een tijd zullen zien waarin macOS en iOS worden een en hetzelfde, ‘zei Guenveur van IDC.

Apple brengt via Catalina ook Screen Time, Downtime en App Limits naar de Mac. Screen Time vertelt je hoeveel tijd je besteedt met apps en websites op je Mac. Met downtime kunt u tijd plannen buiten uw Mac en met App Limits kunt u limieten instellen voor de tijd die u met apps doorbrengt.

“Het brengen van schermtijd naar de Mac is belangrijk omdat het mensen in staat stelt om te controleren en te beheren hoe ze hun computers gebruiken,” zei Vena. Een ding dat voor Catalina-gebruikers een probleem kan zijn, is het onvermogen om oudere 32-bits applicaties te draaien, hij merkte.

“Ik stel voor dat mensen kijken naar welke 32-bits applicaties ze hebben geïnstalleerd voordat ze upgraden naar Catalina en ervoor zorgen dat er 64-bits versies beschikbaar zijn,” zei Vena, “omdat die apps absoluut niet werken in Catalina.”